Wat is Hakhoning?


De hakhoning is al een eeuwenoud recept. Van oorsprong werd het door monniken gemaakt in een abdij in Frankrijk. Bij deze abdij hielden de monniken bijen en van de honing werd hakhoning gemaakt en die staat ook bekend als ‘Vogezenbrokken’. In 1847 kwam het recept van de hakhoning in handen van de familie ‘van Erp’ in België. Door aangetrouwde familie van deze Belgische familie, kwam de hakhoning/Vogezenbrokken in Nederland terecht.

Hakhoning is een natuurlijk medicijn uit de Middeleeuwen. Bestaande uit honing, water, suiker, glucosestroop en kruiden naar verluid werkt hakhoning genezend bij allerlei kwalen, zoals verkoudheid, keelpijn, keelontsteking en griepachtige klachten. Maar hakhoning is veel meer dan dat!

Massee is ouderwets snoepgoed dat in het begin van de 20ste eeuw erg populair was. Maar omdat de productiemethode in 1990 niet meer hygiënisch werd beschouwd, is de verkoop van deze producten toen gestopt.

Als bijproduct van maïsmeel wordt Massee sinds kort weer geïmporteerd vanuit Oost-Europa. Massee is dus afkomstig uit de aardappelindustrie in tegenstelling tot hakhoning: een snoepje van honing, water, suiker glucosestroop en kruiden.

Onze hakhoning is er in verschillende smaken. Elk soort hakhoning heeft zijn eigen voordelen. Zo kan Eucalyptus gebruikt worden om te stomen en smaakt Anijs heerlijk in een beker warme melk.

 

Ben je benieuwd naar jouw favoriete smaak? Bestel dan snel een bakje Hakhoning in onze shop.


Rating: 0 sterren
0 stemmen