Is Hakhoning gezond?


Daar over kunnen we natuurlijk twisten. Vaak noemt men hakhoning gezond, omdat het helpt bij keelpijn. Het smeert de keel, zoals ook zuigsnoepjes dat doen. Daarnaast bevat honing heel wat nuttige bestanddelen, waardoor men al snel zegt dat hakhoning gezond is. Anderen zeggen dan weer dat hakhoning ongezond is, omdat het veel suiker bevat. De waarheid ligt zoals altijd in het midden.

Maar een ding is zeker: Hakhoning is een echte delicatesse en nog steeds is dit ouderwetse snoepgoed erg populair.

Nagenoeg alle mensen hebben wel eens behoefte aan een tussendoortje, oftewel een klein hapje tussen de maaltijden door. Artsen en diëtisten raden het vaak zelfs aan genoeg tussendoortjes te nemen. Denk hierbij aan mensen die aan gewicht willen winnen, maar ook aan bijvoorbeeld diabetespatiënten die goed verspreid over de dag moeten eten. Hoe het ook zij, tussendoortjes hebben wel potentiële nadelen. Zo zijn tussendoortjes lang niet altijd even gezond. Nu willen we niet beweren dat het innemen van minder gezonde voedingsmiddelen nooit toegestaan is, maar toch: gezonde tussendoortjes in huis halen is wel degelijk een belangrijke aanrader. Wat dit betreft voldoet hakhoning uitstekend aan het label van gezond tussendoortje. Hakhoning is in feite een snoepje waarin honing logischerwijs het hoofdbestanddeel is. Onze hakhoning is gluten- en lactosevrij en bevat geen allergenen, conserveermiddelen of andere kunstmatige toevoegingen.

Dus zoekt u bijvoorbeeld hakhoning ter verlichting van keelklachten? Dan raden wij onze Eucalyptus hakhoning aan. Maar wilt u de bijvoorbeeld de spijsvertering bevorderen? Dan is onze hakhoning Anijs de perfecte keuze.