Hoe wordt hakhoning gemaakt?


Het originele recept van hakhoning is geheim en weten wij zelf ook niet, simpel weg omdat onze leverancier deze natuurlijk niet prijs geeft.

Hakhoning is een middeleeuws recept. Tijdens de middeleeuwen, van het jaar 500 tot circa jaar 1500 leefden dieren en mensen vaak samen in één ruimte. Men woonde in kleine boerderijen die ze zelf maakten van hout en leem. In de middeleeuwen stond de kerk centraal. Het leven van de mensen stond in het teken van kerkelijke leefregels, wetten en natuurlijk feesten.

Medicijnen waren er in deze tijd nog niet. Daarom werden er diverse kruidenbrouwsels gemaakt om de kwaaltjes te bestrijden. Veel van deze middeleeuwse kruidenbrouwsels worden vandaag de dag nog gebruikt. Een goed voorbeeld hiervan is hakhoning.

Hakhoning is dus een eeuwenoud recept dat gebruikt werd tegen verschillende gezondheidskwalen. Hakhoning werkt gebruikt bij griepachtige klachten, hoesten en verkoudheid. Gemaakt met natuurlijke kruiden en ingrediënten. Hakhoning is dus van origine een medicijn uit de middeleeuwen. Naast dat het goed helpt bij bepaalde kwalen is hakhoning ook gewoon heel erg lekker!

Onze hakhonig is dan ook  gemaakt volgens origineel recept.


Rating: 0 sterren
0 stemmen