Hoe gebruik je Hakhoning?


Een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Voor de één heel vanzelfsprekend voor de ander echt een vraagteken.

 

Opzuigen.

De beste manier, en zeker voor de klassieke smaken Anijs, Eucalyptus en Menthol is de Hakhoning op te zuigen. Je neemt gewoon een brok Hakhoning in de mond en zuig hier langzaam op. Zo heeft de honing een verzachtende werking voor de keel en de toegevoegde kruiden, die ook een heilzame werking hebben, kunnen zo hun “werk” doen. Bovendien doe je zo lekker lang met een stukje Hakhoning.

Zo heeft de Anijs een slijmoplossende werking, verlichtend en verzachtend bij maag en buikklachten. De Menthol is verzachtend en ontsmettend voor de keel, bij hoesten en geeft lucht. Ook voor een frisse adem. De Eucalyptus is ook heilzaam bij verkoudheidsklachten en zeker bij een verstopte neus. Ook mensen met hooikoortsklachten geven aan verlichting te hebben bij het opzuigen van een brokje Eucalyptus Hakhoning.

 

Als zoetmiddel en smaakje in de thee.

Voeg eens een paar brokjes Hakhoning naar smaak toe aan je kop thee. Het kan zowel in zwarte, rooibos als groen thee. De thee wordt zo lekker gezoet en geeft een heerlijke smaak. Hakhoning Anijs geeft een heerlijke kruidige smaak en zo maak je een soort “Sterrenmix thee”. Kaneel is heerlijk verwarmend en door toevoeging van Hakhoning Tijm maak je een heerlijke kruidenthee met goede uitwerking bij hoest, verkoudheidsklachten en keelpijn.

Ook kun je de Hakhoning toevoegen aan andere warme dranken zoals chocolademelk en koffie! De Hakhoning Anijs is erg lekker in de warme chocomelk. Hakhoning Kaneel of Gember in de koffie geeft een verrassende warme drank!

 

Hakhoning in de keuken.

Ook kan je wat brokjes Hakhoning toevoegen aan je gerechten. Met onze Hakhoning Tijm geef je bijvoorbeeld sauzen en stoofpotjes een heerlijk zoet & kruidige smaak. En bent u ook verzot op stoofpeertjes?

 

Zo zie je maar, Hakhoning is méér dan gewoon een snoepje!